page-ukk.php

Testauspalvelut ja muut aiheet

Testauspalveluita ja muita aiheita koskevasta osiosta löydät vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Kävin Ääneseudun Kuntokeskuksella kehonkoostumusanalyysissä. Löysin myöhemmin vanhat jostain messuilta saamani tulokset, jotka olivat erilaiset. Miksi näissä on eroa? Ovikortilla pääsee kulkemaan ympäri vuorokauden, mitä tämä tarkoittaa? Minne voin pysäköidä Ääneseudun Kuntokeskuksen parkkialueella?

1 Kävin Ääneseudun Kuntokeskuksella kehonkoostumusanalyysissä. Löysin myöhemmin vanhat jostain messuilta saamani tulokset, jotka olivat erilaiset. Miksi näissä on eroa?

Useat eri laitetoimittajat valmistavat laadukkaita mittareita. Ehkäpä selkein ja merkittävin ulospäin näkyvä ja osin myös mittaustuloksiin vaikuttava tekijä on siinä mittaako laite pelkästään jalkojen tai käsien vai sekä jalkojen että käsien kautta. Ulkoisesti samankaltaisten mittareiden välillä eroja syntyy tämän jälkeen esimerkiksi mittaavien taajuuksien ja mittarin erottelukyvyn osalta. Lisäksi eri laitevalmistajien määrittelemät laskukaavat ja tulosten esitystapa poikkeavat jonkin verran toisistaan. Näin ollen eri mittareilla tehdyt mittaukset eivät ole suoraan verrattavissa. Mittaustulosten välillä syntyy lisäksi eroa mittausolosuhteiden / kehosi tilanteen kautta.

Kuntokeskuksella käytössä oleva mittari on laadukas ja luotettava. Sen avulla saadaan kattavat ja monipuoliset tiedot kehonkoostumusanalyysiin. Tämän mittarin – kuten minkään muunkaan vastaavan tasoisen bioimpedanssimittarin – tulokset eivät ole absoluuttisia totuuksia. Sen sijaan tiedämme mittarimme toimivan luotettavasti ja olevan mittausten toistettavuuden kannalta laadukas laite. Nämä tekijät muodostavat perustan tarkoituksenmukaiselle mittaamiselle.

Mittausten kannalta on keskeisintä vakioida mittausolosuhteet ja käytettävä mittari. Kun kehosi on mahdollisimman samankaltaisessa tilassa (esimerkiksi aina heti aamuisin) ja mittaus suoritetaan aina samalla mittarilla, saadaan vertailukelpoisia tuloksia. Toisin sanoen satunnaisilla eri tilanteissa ja eri mittareilla saaduilla tuloksilla ei ole niinkään merkitystä, vaan ne toimivat yksittäisinä tuloksina enemmänkin suuntaa-antavina. Sen sijaan vakioiduilla mittauksilla voidaan yleensä seurata kehonkoostumuksessa tapahtuvia muutoksia kuntoilijaa ja aktiiviliikkujaa ajatellen riittävän luotettavasti. Yksittäistä lukuarvoa keskeisempää olisi siis seurata kyseisen lukuarvon muutosta luotettavasti (laadukkaasti ja vakioidusti) toistettujen mittausten perusteella.

2 Ovikortilla pääsee kulkemaan päivittäin ympäri vuorokauden, mitä tämä tarkoittaa?

Kuntosalikortilla pääset treenaamaan vapaasti ympäri vuorokauden!

3 Minne voin pysäköidä Ääneseudun Kuntokeskuksen parkkialueella?

Kaikki parkkipaikat ovat asiakkaidemme käytössä päivittäin.

4 Onko kuntosalille ikärajoja?

Jyrkkiä ikärajoja ei ole, vaan katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Yleisinä periaatteina noudatamme kuitenkin seuraavia ikärajoja:

 • Alle 14 -vuotiaat salille vain yhdessä vanhempien kanssa sopimalla asiasta erikseen Kuntokeskuksen kanssa
 • 14-17 -vuotiaat pääsevät käyttämään kuntosali- ja ryhmäliikuntapalveluita Nuorisokortilla
 • Alle 18 -vuotiaan harjoittelu Kuntokeskuksella edellyttää aina huoltajan suostumusta

5 En ole aiemmin ollut minkään kuntokeskuksen asiakas ja aion aloittaa liikkumisen Ääneseudun Kuntokeskuksella. Onko jotain yleisiä sääntöjä ja ohjeita, joita minun pitäisi tietää?

Pääosin maalaisjärjellä ja hyvillä peruskäyttäytymissäännöillä pärjää mainiosti. Alta löytyy muutamia sääntöjä ja ohjeita, joita kaikkien tulee noudattaa turvallisuuden, viihtyisyyden ja sujuvien treenien varmistamiseksi:

 • Huomioi aina myös muut – älä esimerkiksi varaa laitteita palautumisen ajaksi kuntosalilla. Huomioi aina omassa käytöksessäsi ja toiminnassasi muut harjoittelijat.
 • Palauta aina kaikissa tiloissamme painot ja tarvikkeet omille paikoilleen käytön jälkeen (ml. kahvakuulat ja muut pienharjoitteluvälineet niin kuntosalilla kuin liikuntasaleissakin). Levypainojen paikka on vain ja ainoastaan niille varatuissa telineissä (seinä, patteri tai putki ei ole tällainen teline).
 • Käytä pientä hikipyyhettä niin kuntosalilla kuin ryhmäliikuntatunneillakin.
 • Lasten paikka on heille tarkoitetussa lasten liikuntatilassa.
 • Huolehdi omalta osaltasi yleisestä siisteydestä.
 • Ilmoitathan henkilökunnalle, jos havaitset puutteita / rikkinäisiä välineitä tai muita epäkohtia.
 • Jokainen harjoittelee omalla vastuullaan.
 • Pohjimmiltaan kyse on siitä, että jokaisen pitää pystyä tekemään oma treeninsä Ääneseudun Kuntokeskuksella hyvällä meiningillä. Treenaajia, treenitottumuksia ja tavoitteita on laidasta laitaan – näille kaikille on Kuntokeskuksella tilaa, joten huolehditaan jokainen osaltamme yhteisestä viihtyvyydestä ja treenien sujumisesta.
 • Tule meille ainoastaan täysin terveenä.

Voit aina pyytää apua henkilökunnaltamme – autamme mielellämme!

Ääneseudun Kuntokeskus ja Fysio - Äänekosken kattavimmat liikuntakeskuspalvelut rennosti ja asiakaslähtöisesti

Ääneseudun Kuntokeskus ja Fysio Oy sijaitsee Äänekoskella Rautatienkadulla. Meille on helppo tulla niin jalan, pyörällä kuin autollakin, vuorokaudenajasta riippumatta. Löydät meiltä laajan kuntosalin ja monipuolisen crossitilan.

Meillä liikkuvat ja viihtyvät kaikenikäiset ja -kuntoiset – Kuntokeskus on meille kaikille.

Näytä sijainti kartalla